Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα στο πανό «ποτέ πια φασισμός» στέλνοντας το μήνυμα ότι ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγωνιστές είναι η μνήμη, η γνώση της ιστορίας, που με το αίμα τους γράψανε, η συνέχιση του αγώνα δρόμο που χάραξαν, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ολοκληρώθηκε χτες ηεκδήλωση του συλλόγου γυναικών Τούμπας αφιερωμένη στα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου .
«Είμαστε άσπονδοι εχθροί αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννά τον φασισμό,
τον πόλεμο, τα διπλά δεσμά στη γυναίκα. Αυτό το σύστημα, ο καπιταλισμός, σκοτώνει. Καθημερινά, κυριολεκτικά και μεταφορικά και τις περισσότερες φορές με βασανιστήρια. Οφείλουμε να σταθούμε και εμείς ολόρθοι. Να εμποδίσουμε την άνοδο του φασισμού - ναζισμού και το πετυχαίνουμε όταν αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα, στους νόμους που μας εξαθλιώνουν, με ενότητα δράσης, με σωστό προσανατολισμό, με στρατηγική την μεταφορά των συνεπειών της, στους πλούσιους», τόνισε στην ομιλία της ηΜιράντα Παπαγεωργίου εκπαιδευτικός και στέλεχος της ΟΓΕ.
«Το πολυτεχνείο αποτελεί λαμπρή ιστορική σελίδα του εργατόκοσμου και της νεολαίας συνέχεια των αγώνων του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ. Ήρθε μετά από δίκες και καταδίκες αγωνιστών που διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, δεν ήταν ξέσπασμα άλλα ώριμη κίνηση των μαζών», σημείωσε στην ομιλία του μεταφέροντας ως ζωντανή μαρτυρία τις μέρες της αντιδικτατορικής πάλης ο Μιχάλης Σπυριδάκης μέλος του ΣΦΕΑ 67-74.
Ακολούθησαν τραγούδια του αγώνα από τη χορωδία του συλλόγου γυναικών καιθεατροποιημένα μετέφεραν τα λόγια των του Μπέρτολτ Μπρεχτ από το «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» και του Ασίζ Νεζίν από τη «Η τέχνη του ΣΩΠΑ» .