Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμώνει το κύμα καταγγελίας του εργοδοτικού οργίου.«Να πετάξουμε έξω από τις γραμμές μας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας»

Αυξάνονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τις αρχαιρεσίες-παρωδία του «σωματείου»-μηχανισμού της εργοδοσίας με το όνομα «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής».
«Παρά τη γενική κατακραυγή που υπάρχει, συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι απαράδεκτες και άθλιες διαδικασίες που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στις κατ' όνομα αρχαιρεσίες του "σωματείου" - μηχανισμού της εργοδοσίας,
έχοντας ως όπλο τη στήριξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Οι αρχαιρεσίες έχουν πάρει παράταση και για την επόμενη βδομάδα, παρατείνοντας με τον τρόπο αυτό το εργοδοτικό όργιο που ξεδιπλώνεται από τις 16 Σεπτέμβρη.
«Να πετάξουμε έξω από τις γραμμές μας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και καλεί «τους συναδέλφους στα καταστήματα, εκεί όπου με πιεστικές και εκβιαστικές πρακτικές τους εξαναγκάζουν σε συμμετοχή, εφόσον δεν μπορούν να πάνε κόντρα σε όλο αυτό το ισχυρό ρεύμα των πιέσεων της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ». Το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας καταγγέλλει η ΔΑΣ στο ΕΚΑ.
Στο μεταξύ συναντήσεις-παρεμβάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εκλεγμένων συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ, το ΕΚ και την ΟΙΥΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθούν οι εργοδοτικές αθλιότητες.
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις αρχαιρεσίες της «Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθήνας, Πειραιά και δήμων Αττικής», οι οποίες συνοδεύονται από σοβαρές παραβάσεις της συνδικαλιστικής νομοθεσίας. Καταδικάζει ιδιαίτερα την κάλυψη και ανοχή που επιδεικνύεται, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, από τους δικηγόρους που διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) στις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έχει ήδη ζητήσει την άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να συζητήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα, όπως και ευρύτερα το θέμα του διορισμού και της άσκησης των καθηκόντων των δικηγόρων - δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Με ανακοινώσεις τους, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς, μία σειρά σωματεία απ' όλη τη χώρα καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της εργοδοσίας. Μεταξύ αυτών:
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η ΟΕΚΙΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Το Σωματείο Εργαζομένων στα «LIDL», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων στις ελληνικές υπεραγορές «Σκλαβενίτη», η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, , το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Παραρτήματα Πειραιά – Σαλαμίνας), το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής.