Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης:Όλοι και όλες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Την Κυριακή 7 Απρίλη στις 5 μ.μ

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση οι φασίστες απόγονοι του Χίτλερ να πατάνε το πόδι τους στην Καλαμαριά. Σε έναν τόπο που το χώμα έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, όπου αγωνιστές έδωσαν το αίμα τους για να εξαφανιστεί η πανούκλα του φασισμού, ναζισμού, όπου έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς, δεν χωράνε οι φασίστες.
Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι δολοφόνοι, υπηρέτες-τσιράκια των εργοδοτών να θέλουν να αμαυρώσουν και να μετατρέψουν
με την παρουσία τους το χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού, την ίδια στιγμή που ορμάνε ως μαινόμενοι ταύροι σε πολιτιστικούς χώρους, σε εργατικές κινητοποιήσεις, που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία.
Το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των φασιστών σε εθνικιστικές εκδηλώσεις μίσους και καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση σωματείων και συλλόγων της περιοχής, την Κυριακή 7/4/2019 στις 5 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς επί της οδού Μεταμορφώσεως, για να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά, να δώσουμε απάντηση στους δολοφόνους του "Ιερού Λόχου" και της Χρυσής Αυγής.
Μαζί με τα άλλα εργατικά Συνδικάτα έχουμε χρέος να βάλουμε φρένο στη δολοφονική, φασιστική και συνάμα άκρως τραμπούκικη και στο πλευρό των εργοδοτών συμπεριφορά αυτών των αποβρασμάτων. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να στείλει κάθε απάνθρωπο και αντιδραστικό φασιστικό σκυλολόι που ποτίζει με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους και τη νεολαία στα σκουπίδια.
Καμία εμπιστοσύνη σε πολιτικές δυνάμεις που με τη συμπεριφορά τους τρέφουν το αυγό του φιδιού.
Όλοι και όλες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Την Κυριακή 7 Απρίλη στις μ.μ.».