Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Προποντίδας: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της παραλίας «Σαχάρα» στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής(ΦΩΤΟ)

Την αντίθεσή της στο ξεπούλημα της παραλίας «Σαχάρα» στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Προποντίδας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που σπεύδει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ιδιωτικοποιώντας κρατικά ακίνητα και εκτάσεις.Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκλιση
του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση του χώρου και καλεί το λαό του δήμου να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

 

«Η κυβέρνηση απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ' όλη την Ελλάδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις - φιλέτα, σε περιοχές φυσικού κάλλους, διατηρητέα κτίρια, ακίνητα, άλλες εκτάσεις…).

 

Στην ίδια λίστα ακινήτων προς πώληση βρέθηκε και η παραλία "ΣΑΧΑΡΑ" στη Νέα Ηράκλεια του Δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι η "αξιοποίηση" - πώληση κρατικών ακινήτων θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών ή θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη βελτίωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μισθών - συντάξεων εργασιακών δικαιωμάτων, με υψηλή ανεργία, με ιδιωτικοποιήσεις. Με το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η θέση των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας και της Περιφέρειας μας, αφού θα περιοριστεί η πρόσβαση στις παραλίες, πιθανώς στην αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής και θα μπουν εισιτήρια εισόδου. Είναι σοβαρές οι ευθύνες τόσο της Τοπικής Διοίκησης, όσο και των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το μονόδρομο της ΕΕ. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει και την παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους για μεγαλύτερη κερδοφορία χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται για τις λαϊκές ανάγκες. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση του χώρου και καλεί το λαό του Δήμου μας να ορθώσει το ανάστημά του και μαζικά να οργανώσει τον αγώνα του για να σταματάει μέτρα, να καθυστερεί άλλα, να διεκδικεί την αξιοποίηση εκτάσεων, ελεύθερων χώρων και ακινήτων προς όφελός του. Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην πώληση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθεί στο Δήμο Ν. Προποντίδας, ο οποίος με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα τον διαθέτει ελεύθερα στο λαό της πόλης και όχι μονο.

Η αξιοποίηση του χώρου να γίνει αποκλειστικά από το Δήμο Ν. Προποντίδας, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών».

902.gr