Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Λάρισα: Δύναμη των εργαζομένων ΟΤΑ το Συνδικάτο τους

Όλους τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λάρισας, καταγράφοντας μαζική συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της ηΔΑΣ ΟΤΑ.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Παρ' όλη την λυσσαλέα επίθεση και τη συκοφαντία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, να μην γράφονται, να
μην ψηφίσουν, ότι το Συνδικάτο είναι "κομματικό", "διασπαστικό", ότι θέλουμε να διαλύσουμε τα άλλα σωματεία κα, ακόμα και τις μέρες των εκλογών ασκούσαν πιέσεις σε εργαζόμενους, με τη μαζικότατη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι, δείξανε ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ αποτελεί αποκούμπι των εργαζομένων στους Δήμους, στις ΔΕΥΑ και τη Περιφέρεια.
Δώσανε δύναμη στη δύναμη τους. Η αποδοχή και η αναγνώριση της δράσης του Συνδικάτου όλο αυτό το διάστημα εκφράστηκε με τη συμμετοχή των εργαζομένων βάζοντας το λιθαράκι στην ανασύνταξη του κινήματος.
Στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι εργαζόμενοι μια και μόνο υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε: Ότι θα πρωτοστατήσουμε σε όλα τα επίπεδα, για να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων όλου του κλάδου,με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Να πορευτούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και πάλης, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, στην οργάνωση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με κατεύθυνση την ταξική ενότητα, με πλαίσιο αιτημάτων στη βάση των αναγκών των εργαζομένων, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας, το δρόμο για τη εξουσία τη δική μας, τη λαϊκή εξουσία.
Με εμπιστοσύνη στους συναδέλφους συνεχίζουμε, τον αγώνα μας για την ενότητα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική που ετοιμάζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση».
Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου, συγκροτήθηκε η νέα διοίκηση η οποία έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γκαραλιάκος Ζήσης. Α΄Αντιπρόεδρος: Τσολάκης Απόστολος. Β΄Αντιπρόεδρος:Καφρίτσας Δημήτριος. Γεν. Γραμματέας: Ράπτης Νικόλαος. Αναπλ. Γραμματέας: Ματζιώκας Δημήτρης. Ταμίας: Οικονόμου Ευαγγελία. Αναπλ. Ταμίας: Καφρίτσα Μαρία. Μέλη: Ζούκας Νίκος, Μπακλαβάς Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπαχατζής Νίκος, Πιταράκης Κώστας, Σίμος Αγγελος.