Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Απεργούν την Πέμπτη - Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη κατέρχονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ«Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), που εδώ και μήνες παλεύουν για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με απόφαση του πανελλαδικού Σωματείου τους.
Στις 9 π.μ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από
το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Το Σωματείο καταγγέλλει την επιχείρηση που συνεχίζει να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους, καθώς εξακολουθεί να τους οφείλει 7 με 8 μισθούς. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα ενώ καθημερινά στρέφεται κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
Στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τέλος Αυγούστου. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη με περίσσιο θράσος κατέθεσε αιτήματα ανακοπής, να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Παρ' όλα αυτά ο κ. Καρυπίδης βρήκε τα χρήματα 1.200.000 για να “επενδύσει” στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αδειάζει τα καταστήματα από τα εμπορεύματα, “διαπραγματεύεται” την τύχη 1.400 εργαζομένων προς όφελός της. Αυτό το διάστημα για να “εμποδίσει” και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπουν στην επίσχεση εργασίας πληρώνει έναντι μισθού Φεβρουαρίου σε ορισμένους εργαζόμενους και φυσικά όχι σε όσους βρίσκονται σε επίσχεση. Το υπουργείο Εργασίας έχει τεράστια ευθύνη που τόσο καιρό με τις προσπάθειες “συμφιλίωσης” έδινε το χρόνο στην εταιρεία να υλοποιήσει τα σχέδιά της.
Το επόμενο διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματά μας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μη συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι, να μη συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
  • Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  • Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.
Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας μας.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους».