Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ:Διαδηλώνουν μαζικά αύριο στη Θεσσαλονίκη

Με τα μπλόκα να παραμένουν σε βασικούς κόμβους σε όλη τη χώρα και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις να συνεχίζονται, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, παίρνοντας μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει μαχητική πορεία προς τον χώρο της έκθεσης «Agrotica».

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας: Τόσο σε αυτούς που βρίσκονται στα μπλόκα ή συμμετέχουν στις άλλες κινητοποιήσεις που οργανώνονται από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, όσο και σε όσους, για διάφορους λόγους, δεν βγήκαν αυτή τη φορά στους δρόμους, αλλά θέλουν να πιέσουν αγωνιστικά για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.
Ηδη, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν «κλειστεί» λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγροτοκτηνοτρόφους στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο από τους κοντινούς νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο και προς τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης, για να εκφραστεί η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που αφορά άμεσα και τους ίδιους, καθώς σχετίζεται με την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών με φτηνά και ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Υπογράμμισε ξανά ότι η αγωνιστική συμπαράταξη της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατιά, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα της.
Δώδεκα μέρες τώρα που οι αγρότες αγωνίζονται στους δρόμους, προβάλλουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων το οποίο καθόρισαν οι ίδιοι μετά από διεξοδικές συζητήσεις στα χωριά, μέσα από συσκέψεις και συνελεύσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. Αυτά τα δίκαια αιτήματα, που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, θα μεταφέρει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την ικανοποίησή τους, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στη συνάντηση που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 5/2, στις 11 π.μ., στην Αθήνα.
  • Τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών χαιρετίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και δηλώνει παρούσα στο κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για το αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. «Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας»,τονίζει, «καθώς τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι. Καλούμε τη γυναίκα της υπαίθρου, την αγρότισσα, να δώσει το δικό της "παρών" στα μπλόκα του αγώνα, καθώς κάθε αντιλαϊκό μέτρο τη χτυπά διπλά και τριπλά».