Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:Με το «παραμύθι» της μη συμμετοχής

Από τη μεριά της κυπριακής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της, Πρόδρομος Προδρόμουπροσπάθησε να κρύψει ότι η Κύπρος χρησιμοποιείται ήδη ως ορμητήριο για τις επεμβάσεις των Δυτικών ιμπεριαλιστών, την ώρα που από τη βάση στο Ακρωτήρι σηκώθηκαν τα βρετανικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν τους στόχους στη Συρία. Υποστήριξε
ότι «η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτήν την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας».
Επίσης, είπε ότι «οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, ωστόσο η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης. Για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος, ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοί του». Κατά τ' άλλα, εξέφρασε την ελπίδα «ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτήν τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπιστούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου».
Και στην Κύπρο είναι επιτακτική ανάγκη κανείς να μην κλείνει τα μάτια στον επικίνδυνο ρόλο που έχουν για τους λαούς οι βρετανικές βάσεις, που με την πάλη του λαού πρέπει να δυναμώσει το αίτημα να κλείσουν.

Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ