Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ:Εντείνουν την πάλη τους για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 14 και στις 28 Νοέμβρη

Δυναμικά στη μάχη της απεργίας στο Δημόσιο την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, καθώς και των απεργιακών κινητοποιήσεων που οργανώνονται την ίδια μέρα σε κλάδους όπως οι Κατασκευές, όπως και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, έχουν ριχτεί Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, βάζοντας ως προμετωπίδα της δράσης τους το σύνθημα: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων».

Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

Στην Αθήνα, στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, καλούν μια σειρά από σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με νομοθετική ρύθμιση.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας. Κατάργηση της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στο δημόσιο.
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη με αιχμή την πάλη για κλαδική ΣΣΕ

Σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργία προχωρούν η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, καλώντας ταυτόχρονα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την πανοικοδομική απεργία σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος απευθύνουν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής.
Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων είναι το εξής: Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση. Επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Κινητοποιήσεις για τις ΣΣΕ σε ιδιωτική Υγεία και Επισιτισμό - Τουρισμό

Μέρα κλαδικής απεργίας είναι η Τετάρτη 14 Νοέμβρη και για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία. Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής τονίζει πως η επιτυχία της κλαδικής απεργίας μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη και παλεύει για ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Το κλαδικό σωματείο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο «Metropolitan» στις 7.00 π.μ.
Κινητοποίηση την ίδια μέρα διοργανώνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με στάση εργασίας (2.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 3.00 μ.μ. Το Συνδικάτο απαιτεί: Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και οι μετατροπές στις Συμβάσεις. Να καταργηθούν οι δουλεμπορικές - εργολαβικές συμβάσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Κλιμάκωση η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες που πήραν όλο το προηγούμενο διάστημα, με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, αγωνιστικές παρεμβάσεις για την υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Δίνουν τη μάχη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ισχυρό απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, κόντρα στην υπονομευτική τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Πλέον, η υπόθεση της απεργίας βρίσκεται στα χέρια των σωματείων και των ίδιων των εργαζομένων, καθώς τα Συνδικάτα με σχέδιο και αποφασιστικότητα ξεδιπλώνουν τη δράση τους, οργανώνουν την καθημερινή δουλειά με αυτό το περιεχόμενο, προετοιμάζοντας την απεργιακή μάχη.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.
902.gr