Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης - Μετεώρων ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ

Φωτο αρχείου
Κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας (η πλατεία είχε γεμίσει ΜΑΤ, ασφαλίτες κλπ.) η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων πραγματοποίησε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού ιατρείου του ΕΟΠΥΥ. Από τις 8 το πρωί και για περίπου δύο ώρες, με σημαίες του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του τοπικού ιατρείου του ΕΟΠΥΥ που αφού οδηγήθηκε σε μαρασμό βάζει λουκέτο εν μια νυκτί.
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων
αναφέρει: «Είναι κι αυτό ένα αποτέλεσμα της πολιτικής που διαλύει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν Υγείας για να αυγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων της Υγείας, όπου αναγκάζεται να προσφεύγει η λαϊκή οικογένεια.
Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να αποδεχτεί ως τετελεσμένο γεγονός το κλείσιμο του ιατρείου. Θα πρέπει να διεκδικήσει επαναφορά του ιατρείου, στελέχωσή του με προσωπικό και την αναγκαία υποδομή για να παρέχει ποιοτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Βαριές είναι και οι ευθύνες των δημοτικών αρχών, τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής που δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη, αν και η Λαϊκή Επιτροπή προειδοποιούσε εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια.
Ο Σύλλογος Γυναικών Πολίχνης έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο η δημοτική αρχή περιορίστηκε σε ευχολόγια χωρίς κανένα πρακτικό μέτρο.
Προειδοποιούμε ότι μετά το ιατρείο των Μετεώρων σειρά για κλείσιμο παίρνει το ιατρείο της Πολίχνης στην οδό Μαυρομιχάλη.
Είναι η ώρα ο δήμος αλλά και όλοι οι φορείς της περιοχής να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η Λαϊκή Επιτροπή και ταξικό κίνημα θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες νέες πρωτοβουλίες για το ζήτημα της Υγείας το οποίο πρέπει να μπει και στο επίκεντρο της γενικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη».