Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου «Μια ιστορία... που δεν θα στη διδάξει το σημερινό σχολείο!» Ψάξε, ανίχνευσε την ιστορία, είναι η δική σου κληρονομιά και τη χρειάζεσαι για το μέλλον σου


«Η ιστορία της γενιάς σου θα γραφτεί πάλι με αγώνες»
Επιστολή στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου
«Μια ιστορία... που δεν θα στη διδάξει το σημερινό σχολείο!» 
είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τους μαθητές μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ μιλούν στους μαθητές για όσα δε γράφουν τα σχολικά βιβλία: Για τους βιομήχανους που στήριξαν τον Χίτλερ για να ανεβεί στην εξουσία, για τους διωγμούς του ναζιστικού καθεστώτος ενάντια στους κομμουνιστές, για τους βιομηχανικούς κολοσσούς που γιγαντώθηκαν
πάνω στο αίμα χιλιάδων εργατών που τους μετέφεραν τα τρένα των ναζιστών σαν σκλάβους απ' όλη την Ευρώπη. 
Του μιλούν για τη δικτατορία του Μεταξά, για την εξαθλίωση στην οποία οδήγησε το λαό, για τις εξορίες όπου έστειλε τους αγωνιστές και για τα κέρδη που χάρισε στους καπιταλιστές. 
Για το πραγματικό, ενθουσιώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού που οργανώθηκε και αντιστάθηκε «με ψυχή και πρωτεργάτη τους κομμουνιστές μέσα από το ΕΑΜ, τον ένοπλο ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ». Που «με το τουφέκι τους στον ώμο, οργάνωναν την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων τους, τη "λαοκρατία", όπως τη λέγανε. 
Αυτή που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο και θα απαγορεύει την ανεργία, την πείνα, τα ναρκωτικά. Μια κοινωνία που μαζί με τον ξένο κατακτητή θα έδιωχνε και τον ντόπιο εκμεταλλευτή».
Μιλά για το ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού, για τη σημαία της ΕΣΣΔ που κυμάτισε στο Βερολίνο την 1η Μάη σέρνοντας μαζί της το τίμημα 20 εκατομμυρίων νεκρών σοβιετικών πολιτών.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη στους σημερινούς φασίστες - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους των Ελλήνων συνεργατών των Ναζί, που μαζί αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό που αντιστεκόταν αλλά και σε όσους μιλούν για ολοκληρωτισμό, ταυτίζοντας τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές με τους φασίστες.
«Σήμερα το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης του ΕΑΜ είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για το δίκιο μας. Για να έχει η νέα γενιά μόρφωση, δουλειά, δημιουργικό και ελεύθερο χρόνο, ασφάλεια. Το 2013 όλα αυτά μπορούν να γίνουν. 
Αν ο λαός -όπως και τότε- αποφασίσει να οργανωθεί και να παλέψει. Να στραφεί ενάντια σ' αυτούς που κλέβουν τον ιδρώτα και τον πλούτο μας. Τους καπιταλιστές», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλώντας τους μαθητές: 
«Ψάξε, ανίχνευσε την ιστορία, είναι η δική σου κληρονομιά και τη χρειάζεσαι για το μέλλον σου. 
Δεν είσαι μικρός γι' αυτό, όπως σου λένε.
Ετοιμάσου από τώρα με οργάνωση, γνώση και πάλη. Η ιστορία της γενιάς σου θα γραφτεί πάλι με αγώνες»!