Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική η κινητοποίηση της Επιτροπής Ανέργων-Σωματείων μαζί με Λαικές Επιτροπές.


Αρχικά,πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου, από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη και η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. 
  Καλέσαμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, να διεκδικήσουμε έκτακτα μέτρα στήριξης για ανέργους και εργαζόμενους, όπως γι' αυτούς του «Φωκά» και των «SPRIDER». Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να δραστηριοποιηθούμε και να δυναμώσουμε τα Σωματείο μας. Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν στηθεί από αυτό σε κάθε γειτονιά.
  Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης  ενάντια στο πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης, καταγγέλλοντας τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια και απαιτώντας δωρεάν φάρμακα για όλους.
  Οι κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της σημερινής παγκινητοποίησης μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.