Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αποτελέσματα από την έγκαιρη παρέμβαση του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων σε τουριστικές - επισιτιστικές επιχειρήσεις

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές επιχειρήσεις, την άμεση ανταπόκριση από εργαζόμενους του κλάδου, μέλη του Συνδικάτου, η εργοδοσία στην ταβέρνα «Βελιγράδι» στη Θεσσαλονίκη, υποχώρησε και οι δυο εργαζόμενες γύρισαν πίσω στη δουλειά.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, που κινητοποιήθηκε άμεσα χθες Κυριακή με παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία «Βελιγράδι», στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει:
«Ένα ακόμα παράδειγμα του τι αγώνας χρειάζεται σήμερα, με τι προσανατολισμό και χαρακτηριστικά, μέσα από τα συνδικάτα και σωματεία μας, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες υπόλοιπα ανά την Ελλάδα. Ότι κανένας δεν είναι μόνος του μέσα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία ζούμε, ότι χρειάζεται να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά, ότι δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και να μοιρολατρούμε, να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.
Αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουμε είναι πως μόνο στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις, μόνο όταν παλεύουμε για το δίκιο μας, για αυτά που δικαιούμαστε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες, σε καλύτερη ζωή. Κανένας δεν πρέπει να νοιώθει μόνος του μπροστά σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν έρθει, με αφορμή την κρίση, και που θα συνεχίσουν να φέρνουν προς όφελος μιας χούφτας εκμεταλλευτών και κηφήνων οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο καλεί όλα τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, σε γενικό ξεσηκωμό, σε μέρα Πανελλαδικής δράσης του κλάδου, την Τετάρτη 25 Γενάρη, όπου θα κλιμακωθούν σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος.
Αιχμή της παραπάνω δράσης αποτελεί η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισοασφάλιση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, καμία προστασία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, ανεργία, είναι μερικά από αυτά που περνάμε σήμερα, στον 21ο αιώνα.
Καμία ανοχή στις πολιτικές που θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με δουλειά για όλους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις στο ύψος των αναγκών μας.
Κανείς δεν είναι μόνος του! Οργανώσου στο Συνδικάτο σου και πάλεψε μαζί του!».