Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»:Απαιτούν τώρα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους - Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Σε συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων «Μαρινόπουλου», απαιτώντας να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα από την όποια εργοδοσία και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από δικαστικές αποφάσεις.
Σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα σημειώνουν:
«Καταγγέλλουμε τις εργοδοσίες «Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη» που,
παρά τη συμφωνία και την έκδοση της δικαστικής απόφασης, μας έχουν απλήρωτους από το μήνα Δεκέμβρη χωρίς καμία ενημέρωση, ούτε για το μισθό μας, ούτε για αυτά που μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, για κλεισίματα καταστημάτων από την επιτροπή ανταγωνισμού και από ιδιοκτήτες ακινήτων. Εφόσον υπάρχει πράσινο φως για τη συμφωνία και όλα είναι καλά, να μας εξοφλήσουν τώρα.
Για μία ακόμα φορά, μέσω του γραφείου τύπου τους, που τιτλοφορείται ως σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση, μας καλεί να αναμένουμε τις τελικές συμφωνίες και μας καθησυχάζει την ώρα που είμαστε απλήρωτοι, σε μαγαζιά άδεια, χωρίς να έχουμε αντικείμενο εργασίας, μη γνωρίζοντας αν την επόμενη μέρα θα έχουμε τη δουλειά μας και με τι όρους.
Συμφώνησαν για εμάς χωρίς εμάς, για τμηματική καταβολή του μισθού από τις εισπράξεις! Την ώρα που όλοι ξέρουμε, τι εισπράξεις κάνουν τα μαγαζιά, που τα περισσότερα δεν έχουν προϊόντα. Την ώρα που έχουμε λογαριασμούς που τρέχουν, δόσεις δανείων, δόσεις στην εφορία που μας φορτώθηκαν για να ξεπληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε. Δουλεύουμε σε καταστήματα που πουλάνε προϊόντα διατροφής και εμείς δεν έχουμε λεφτά να τα ψωνίσουμε για να τραφούμε εμείς και οι οικογένειές μας!
Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Συνάδελφοι, να έρθετε σε επαφή με τις επιτροπές αγώνα και τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, για ζητήματα δόσεων, λογαριασμών, για τις δυσκολίες μετακίνησης από και προς τη δουλειά, για ζητήματα διαβίωσης λόγω της απληρωσιάς ώστε να παρέμβουμε, να κινητοποιηθούμε μαζικά - δυναμικά.
Να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης.
Δεν δουλεύουμε με δόσεις για να πληρωθούμε με δόσεις!
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τώρα!
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Οι επιτροπές αγώνα που στήθηκαν σε μαγαζιά του Ν. Αττικής, από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει το εξής, η συμφωνία "Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη"δεν σημαίνει ότι θα βελτιώσει τη ζωή μας. Δεν εξασφαλίζει ότι συνάδελφοί μας δε θα βρεθούν στο δρόμο, δεν σημαίνει πως θα αποκατασταθούν οι μισθοί μας και οι συμβάσεις μας.
Οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν για τους εργαζόμενους!
Δεν κινδυνολογούμε! Παίρνουμε υπόψη μας την πλούσια εμπειρία από τον κλάδο του εμπορίου, την πάγια τακτική των αφεντικών να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους εις βάρος μας. Υπάρχει εμπειρία από άλλες εξαγορές, συγχωνεύσεις συνολικά στον κλάδο του εμπορίου και γενικότερα. Βλέπουμε το καθεστώς εργασίας που υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που στο όνομα του ανταγωνισμού τσακίζουν συμβάσεις, εντατικοποιούν τους όρους εργασίας, νοικιάζουν και επινοικιάζουν. Οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι.
Η κανονικότητα που αναφέρεται από την επιχείρηση δεν είναι για εμάς!
Οι αγώνες που δώσαμε το καλοκαίρι, μας έδειξαν το δρόμο.
Τις όποιες δεσμεύσεις πήραν οι εργαζόμενοι, ότι δεν απολύθηκε συνάδελφος, ότι δεν μείναμε μήνες απλήρωτοι, οφείλεται στους αγώνες μας και όχι σε φιλικές παραχωρήσεις ή κλειστές διαβουλεύσεις.
Συνεχίζουμε - Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
  • Καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
  • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!».
902.gr