Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ:Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στις 12.00

Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Γενάρη, προχωράει σε στάση εργασίας,σήμερα Σάββατο, 28 Γενάρη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ., σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο «Carrefour - Μακεδονία».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Την άμεση εξόφληση του μισθού του Δεκέμβρη.
  • Τη σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας στο τέλος κάθε μήνα.
  • Την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, «το σωματείο μας στη Β. Ελλάδα, με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματά μας, συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους συναδέλφους. Ιδρύθηκαν δύο παραρτήματα που πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή διοίκησης. Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του πανελλαδικού σωματείου με τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξαπολύει ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα από το σωματείο μας και μέσα από Επιτροπές Αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα παρακολουθήσουμε την κατρακύλα, να παρουσιάζει τους "διορισμένους" από την ίδια, σαν παραρτήματα και μαζί με στελέχη της επιχείρησης να τους κατοχυρώνει να διακινούν τις καθησυχαστικές - παραπλανητικές - συκοφαντικές ανακοινώσεις της.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας!
Δεν υπάρχουν "βόρειοι" και "νότιοι", "παλιοί" και "νέοι", "8ωροι" και "4ωροι"!
Υπάρχουν από τη μια οι εργαζόμενοι με τις ανάγκες τους και από την άλλη οι εργοδότες με τα συμφέροντά τους. Εμείς από την πείρα μας υποστηρίζουμε ότι ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζομένων. Στα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα κέρδη τους στην "ανάπτυξη" και τη ζημιά τους στην "κρίση".
Άσπρη μέρα δεν θα δούμε αν δεν αγωνιστούμε.
Οργανώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί για αυτά που μας ενώνουν:
Δουλειά για όλους με δικαιώματα, μισθός που να καλύπτει τις ανάγκες μας».