Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»:Νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη και το Σάββατο για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη» απαιτώντας τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι για 11 και 12 μήνες. Σε Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Πέμπτη 12 Γενάρη να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και το Σάββατο 14 Γενάρη να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 12 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό τους.
Σε ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει:

«Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, Εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου) και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, που θα βοηθήσει για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διότι 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11-12 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η "ανάπτυξη" και η "πολύπλευρη επιχειρηματικότητα" της "Καρυπίδης".
Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοργανώνουμε την Πέμπτη 12 Γενάρη στις 11 π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Γενάρη στις 12 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό μας, όπως κάνουν μήνες τώρα.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και τη στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς:
  • Να μην επιτρέπεται στην «Καρυπίδης» να μεταβάλει τα περιουσιακά της στοιχεία.
  • Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζόμενων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους.
  • Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρησή του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.
Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
  • Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων»