Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»:Νέα μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.Αύριο στις 11 το πρωί

Νέα μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζοντας τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη του 2016, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και για την άμεση καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.
Αύριο στις 11 το πρωί προγραμματίζουν μαζική σύσκεψη στο
Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέσα από την οποία θα οργανώσουν καλύτερη την αλληλεγγύη για να παραμείνουν δυνατοί απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.
Στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη και κάλεσαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ειδικότερα, να σταματήσει να τους εμπαίζει και να καταβάλει άμεσα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί εδώ και μήνες. Επίσης να πάρει μέτρα για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων απέναντι στη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, τις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό. Να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.
Επίσης ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι δεν συμμετέχουν στα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοτών που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Διαμήνυσαν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα πληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας. Ακούνε βερεσέ τους εκβιασμούς της «Καρυπίδης», ενώ την ίδια ώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχειρηματική διασύνδεση με τη «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ».