Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ:Νέα αγροτικά μπλόκα στήνονται και ενισχύονται όσα ήδη υπάρχουν

Από τη Δευτέρα 30 Γενάρη οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας έστησαν τρία μπλόκα παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χιόνι και θερμοκρασίες που διατηρούνται κάτω από τους -5 βαθμούς. Έστησαν μπλόκα σε Άργος Ορεστικό στην Καστοριά, στην Αγία Κυριακή στο Βόιο Κοζάνης και στο Αντίγονο της Φλώρινας. Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να στηθεί το μπλόκο στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας Οδού προς Γρεβενά, ενώ και οι αγρότες της Πρέσπας προετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.
Οι αγρότες της Πιερίας, από το Σάββατο έστησαν μπλόκο στην αερογέφυρα
στη νότια είσοδο της Κατερίνης.
Οι αγρότες της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στο ύψος της διασταύρωσης (Πράσινα Φανάρια) στη Θεσσαλονίκη.
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ προχώρησαν από το απόγευμα της Δευτέρας αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κιλκίς, αφού κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων που είχε στηθεί ένα χιλιόμετρο πριν τον κόμβο της Ειδομένης.
Οι αγρότες των Σερρών, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ έξω από το Λευκώνα, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, καθώς και τη Δευτέρα η Αστυνομία τους εμπόδισε να προχωρήσουν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.
Στον Έβρο, ημίωρη συμβολική κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς στην Ορεστιάδα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αγρότες των Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Εβρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα» και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον κόμβο Θουρίου (μεταξύ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου) όπου το απόγευμα έστησαν το δικό τους μπλόκο.
Στην Πέλλα, αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» (μπλόκο Γυψοχωρίου) ενίσχυσαν το μπλόκο που χθες συμπλήρωσε μια εβδομάδα και προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του μπλόκου διασταύρωσης Νάουσας, την Τρίτη στις 10 π.μ. θα μεταβούν στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.