Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη» (VIDEO)

Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») και με την ταξική αλληλεγγύη να δυναμώνει καθημερινά, συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.
Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό
γραφείο στη Θεσσαλονίκη και κατέθεσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους απαιτώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.
Με το υπόμνημά τους απαιτούν: Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με διατήρηση των δικαιωμάτων τους, σε οποιονδήποτε εργοδότη, («ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», «DISCAOUNT» «MARKT», «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» κ.α.), λειτουργήσει (όλα ή μέρος αυτών ή μεμονωμένα) τα καταστήματα. Καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διαγραφή των οφειλών τους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία. Άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής τους κατήγγειλαν το γεγονός ότι σε κάθε κινητοποίησή τους βρίσκουν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις και δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση της παρακολούθησης των εργαζομένων που αποκαλύφθηκε στις 26/2/2012, όταν άτομα κατέγραφαν με κάμερα έξω από το ΕΚΘ τους εργαζομένους που θα συμμετείχαν εκείνη τη μέρα στη συνέλευση του σωματείου. Θυμίζουμε ότι συνδικαλιστές του σωματείου τους αποκάλυψαν, κάλεσαν την αστυνομία η οποία τους συνέλαβε και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος τους. Μήνυση είχε υποβληθεί και σε βάρος της τότε εργοδοσίας, ως ηθικού αυτουργού της επιχείρησης.
Τη Δευτέρα, οι τότε συλληφθέντες δικάζονται για παραβίαση χρήσης προσωπικών δεδομένων και η εργοδοσία για ηθική αυτουργία.