Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη:Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα για τους συμβασιούχους(ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από την πίεση της δυναμικής αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων και του κινήματος αλληλεγγύης που άρχισε να εκδηλώνεται, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, υπαναχώρησε και σήμερα το πρωί υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις, για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.
Θυμίζουμε ότι χθες, ο δήμαρχος, είχε ανακοινώσει την απόλυση των 75 συμβασιούχων του δήμου επικαλούμενος ότι ο νόμος για
την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του 2017, προσκρούει στο άρθρο 13 του Συντάγματος.
Αμέσως οι εργαζόμενοι, με μπροστάρη το ταξικό σωματείο τους, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου απαιτώντας παράταση των συμβάσεων. Στο πλευρό τους προσέτρεξαν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Και χθες το βράδυ, η κατάληψη ολοκληρώθηκε με δυναμική κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους του Πανοράματος. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε από την πρώτη ώρα και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.
Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στο Πανόραμα. Μέχρι την ώρα της κινητοποίησης, ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει την απόφασή του να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.
Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, μίλησε η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.