Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»:Δυναμική κινητοποίηση, έξω από το ΥΜΑΘ, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα(BINTEO)

Νέα δυναμική κινητοποίηση, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 5 Γενάρη οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί προκειμένου να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να πλησιάσουν στο κτίριο.
Η φωνή των εργαζομένων έφτασε και πάλι μαχητική στα αυτιά του πρωθυπουργού
και των άλλων κυβερνητικών στελεχών που τον συνόδευαν. Με συνθήματα όπως «Απλήρωτη δουλειά, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και κρατώντας το πανό με τις διεκδικήσεις τους, καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη, προς όφελος του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» συνεχίζουν τον αγώνα για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κατά τη διάρκεια μεταβίβασης μέρους ή ολόκληρης της δραστηριότητας της επιχείρησης σε άλλη εταιρεία (ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ), την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Φλεβάρη και απαιτούν από την κυβέρνηση, άμεσα, να τους δώσει το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί ώστε να αντιμετωπίσουν ζωτικές ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία τους απέναντι στη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, τις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό, να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος είπε ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθεί το έκτακτο οικονομικό βοήθημα το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Μιλώντας στους εργαζόμενους, μετά το τέλος της συνάντησης, η πρόεδρος του Σωματείου, Νόπη Μουστακίδου σημείωσε: «Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν συμμετέχουμε στα παζάρια που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν χαρίζουμε ούτε τα δεδουλευμένα μας, ούτε τις θέσεις εργασίας μας, ούτε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς μας, για να γίνουν πλουσιότεροι κάποιοι. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας».
Θυμίζουμε ότι το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» προγραμματίζει μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο Γενάρη. Η ημερομηνία θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την Τρίτη 10 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ.