Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΜΕ:Η παρέμβαση του ΣΕΒ βάζει στο στόχαστρο το ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΒ και η απαίτηση ώστε να κλείσει άμεσα η νέα συμφωνία αποτελεί παρέμβαση που στο στόχαστρο βάζει το ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «Έχει αποδειχτεί πως οι πόθοι και οι απαιτήσεις των αφεντικών, έρχονται με τη μορφή μνημονιακών μέτρων, επιδεινώνοντας συνεχώς τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Στο παρά ένα απαιτούν, ακριβώς γίνονται νόμοι.
Η “βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας” που αναφέρει ο ΣΕΒ είναι οι μισθοί των 500 ευρώ και κάτω, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας,
η τζάμπα εργασία για τα αφεντικά, οι επιδοτήσεις τους και οι φοροαπαλλαγές. Τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάζουν πως μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με 100 ως 500 ευρώ είναι ο οδηγός τους για την ανάπτυξη, την ανάκαμψη της οικονομίας. Ήδη πληθαίνουν οι επιχειρήσεις που με διαφορετικούς δρόμους και οδηγούς επιχειρούν βίαιη μείωση στους μισθούς στο ύψος των 586 ευρώ μεικτά.
Ο δρόμος και η διέξοδος για τους εργαζόμενους περνά μέσα από την οργάνωση τους, από την αντεπίθεση, από την οργάνωση της πάλης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες με βάση την ικανοποίηση των σημερινών αναγκών, την αναπλήρωση των απωλειών μας, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Τα αιτήματα και η πρόταση νόμου που κατατέθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, παραμένει επίκαιρη και απαιτούμε από την κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή».