Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Παρέμβαση ενάντια στην απόλυση τριών εργαζομένων επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους

Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση τριών εργαζομένων από την εταιρεία τηλεφωνικών πωλήσεων καρτών υγείας «Dynamic Solutions» - «Επιχείρηση ΕΥ club» πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, μόλις οι εργαζόμενες απαίτησαν το αυτονόητο, το μισθό δύο μηνών, η εργοδοσία τις απέλυσε.
Το Σωματείο καταγγέλλει, επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι της παρούσας επιχείρησης έχει
γίνει συνήθεια να πληρωνόμαστε με ένα (και πολλές φορές πολύ παραπάνω) μήνα καθυστέρηση. Υπάρχει, όμως, η απαίτηση από την εργοδοσία να εργαζόμαστε και πέρα από τη σύμβασή μας, κάποια Σαββατοκύριακα, όταν η εταιρεία διαφημίζεται σε γνωστή εκπομπή της τηλεόρασης! Τη δουλειά αυτή δεν την πληρωνόμαστε (ίσως να δοθούν οι ώρες σε ρεπό), όπως δεν πληρωνόμαστε και τη βδομάδα της “εκπαίδευσης”. Τσάμπα δουλειά για αυτούς».
Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις απολυμένες, οι οποίες ζήτησαν το αυτονόητο.
Επισημαίνει ότι «έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να παλέψουμε μαζί, και με το σωματείο μας και με τους όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει ανάπτυξη για τους επιχειρηματίες. Μισθοί πείνας, απλήρωτη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, τρομοκρατία και απολύσεις. Είναι οι συνθήκες για τις οποίες από κοινού έχουν συναποφασίσει οι εργοδότες, η ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να μας έχουν πιο φθηνούς, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των επιχειρηματιών θα φτάνουν στον ουρανό.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί με απολύσεις και απειλές εργαζόμενους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και βγαίνουν μπροστά για να παλέψουν για τη δουλειά και τη ζωή τους. Όλοι για έναν και ένας για όλους!».