Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «902.GR»:Κάθε χρόνο και χειρότερα για το λαό και τους πυροσβέστες (VIDEO)

Ένας νεκρός πυροσβέστης, χιλιάδες οργανικά κενά, γερασμένος στόλος (επίγειος και εναέριος) και εργαζόμενοι χωρίς μέσα προστασίας στα όρια της κατάρρευσης. Αυτή είναι η εικόνα που περιβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα και σε αυτή την αντιπυρική περίοδο έχοντας ως φόντο καταστροφικές πυρκαγιές, κυρίως σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο.
Από την άλλη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες έχουν
στη «δούλεψή» τους πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες με πυροσβέστες που μετατέθηκαν από την πυρασφάλεια των λαϊκών οικογενειών. Κι ενώ αυτοί οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε ιδιωτικά - πλέον - αεροδρόμια και εθνικές οδούς, αφέθηκαν στη μοίρα τους και κοιμούνταν ακόμα και στα πατώματα καθώς η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ούτε για τα βασικά.
Οι πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν την αδράνεια του Αρχηγείου του Σώματος, την υποκρισία της εκάστοτε κυβέρνησης πως θα λύσει το πρόβλημά τους, την πολιτική που εφαρμόζεται και αφορά την εμπορευματοποίηση της γης - οπλίζοντας έτσι το χέρι των εμπρηστών - αλλά και την «πλάτη» που βάζουν τα συνδικαλιστικά όργανα στις επιλογές των κυβερνώντων.
Οι εργαζόμενοι, προσπαθούν με ό,τι μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κονδύλια, με οχήματα δίχως επαρκή εξοπλισμό και συντήρηση. Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, μάνικες, καινούργιες ειδικές στολές σε πολλές των περιπτώσεων.
Για αυτή την τραγική, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση, μιλούν στο ρεπορτάζ του «902.gr», ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυπυραγός ε.α. και ο Δημήτρης Βλάχος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».   


Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη 25 Ιούλη στις 9.30 π.μ.


Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν στις 9.30 το πρωί της Τρίτης 25 Ιούλη οι συμβασιούχοι πυροσβέστες και πενταετούς υποχρέωσης, μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας 5ετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών.
Διεκδικούν τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των πενταμηνιτών συμβασιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 8.200 μόνιμοι, 4.000 5ετούς υποχρέωσης και 1.500 πενταμηνίτες συμβασιούχοι.