Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων,σφίγγει ολοένα τη θηλιά για τους αυτοαπασχολούμενους

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή και πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στα μεγάλα καταστήματα. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. (Δείτε εδώ βίντεο)
Στη συγκέντρωση μίλησε η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κυριακή-αργία
αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησή της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο Εμπόριο και όχι μόνο. Ό,τι ξεκίνησε από το Εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.
Εκ μέρους του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλο, ο τζίρος των καταστημάτων κατρακυλά με γοργούς ρυθμούς, τα χρέη έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο με τη φοροληστεία, την υποβαθμισμένη υγεία, τα χαράτσια.
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν οι εμποροϋπάλληλοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι αντιδρώντας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.