Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΥΕΘ:Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την όξυνση της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνουν την Τρίτη, 25 Ιούλη και ώρα 19:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου εκδήλωση – καθιστική διαμαρτυρία για τη νέα όξυνση της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού.

 Συνεχίζεται το έγκλημα διαρκείας στην Παλαιστίνη
με την κλιμάκωση της καταστολής του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και την καταπάτηση – μαζί με την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του – και βασικών του ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τις τελευταίες μέρες η νέα ένταση της ισραηλινής καταστολής ενάντια στις μαζικές δια-δηλώσεις των Παλαιστινίων έχει ως αποτέλεσμα πολλούς δολοφονημένους και εκατοντάδες τραυματίες. Σε μία νέα επίδειξη αστυνομικής και στρατιωτικής πυγμής οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις απαγόρευσαν στους Παλαιστίνιους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην «Πλατεία των Τεμενών» στην Ιερουσαλήμ. Οι περιορισμοί αυτοί δεν είναι τυχαίοι, στοχεύουν στην αλλαγή του καθεστώς σε ιστορικούς - θρησκευτικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται διαρκώς οι εποικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Η νέα όξυνση γίνεται ταυτόχρονα με τη επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων της περιοχής. Αντιθέσεις κι ανταγωνισμοί που, για μια ακόμα φορά, θα πληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχουν συγκεντρωθεί στρατιωτικές δυνάμεις πολλών χωρών, που ως μισθοφόροι προσέτρεξαν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων. Στα πλαίσια αυτά η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για τους λαούς όλης της περιοχής. Αποδεικνύεται περίτρανα, για μια φορά ακόμη, ότι όσο τα ιδιωτικά συμφέροντα θα νέμονται – παράνομα και άδικα – τα πλούτη των λαών, τόσο η εκμετάλλευση, ο πόλεμος και ο ξεριζωμός θα είναι η θλιβερή τους μοίρα.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική δράσης του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή και για τον έλεγχο των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Καταγγέλλουμε και τον επικίνδυνο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βαθαίνει κι αναβαθμίζει την οικονομική, εμπορική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, παριστάνοντας κυνικά ότι αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ενώ στην πραγματικότητα πράττει το ακριβώς αντίθετο. Καταδεικνύουμε την υποκρισία και την ένοχη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, που παζαρεύει "γεωστρατηγικά οφέλη" με το αίμα του λαού μας, για να πλασάρει καλύτερα τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους στην καταλήστευση του πλούτου των λαών της περιοχής, που εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σήμερα, που το Ισραήλ – το κράτος δολοφόνος, επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη, να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Απαιτούμε:
- Να σταματήσει άμεσα οι δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
- Να αποχωρήσει άμεσα ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
- Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
- Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ! 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟ-ΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. 

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ! 
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!


23/07/2017, Θεσσαλονίκη