Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη για πλειστηριασμούς, εισφορές και συντάξεις

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6 μ.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου «για να βάλουμε φρένο στον αφανισμό μας, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που έρχονται», καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι προκλητικές κορώνες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για δίκαιη ανάπτυξη, επιστροφή στην κανονικότητα και έξοδο από τα μνημόνια πάνε να κρύψουν την πραγματικότητα που ζούμε αλλά και το νέο γύρο επίθεσης που θα δεχτούμε με τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί και δρομολογούνται:


Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των εισφορών της επόμενης χρονιάς.
Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα,όπως αυτές ψηφίστηκαν στον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο.
Και δεν σταματούν εδώ!
Με δεδομένη την 3η αξιολόγηση και τα 95 προαπαιτούμενα που τη συνοδεύουν, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος και για επιπρόσθετα μέτρα διαρρέοντας ότι “οι δημοσιονομικοί στόχοι του ‘18 δύσκολα πιάνονται”, ότι “το ασφαλιστικό ταμείο δεν βγαίνει”.
Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Δεν σταματούν αν δεν τους σταματήσουμε!!!
Ο δρόμος της συναίνεσης και της υπομονής, στον οποίο μας καλούσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να επιστρέψει στην κανονικότητα, δοκιμάστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα στο εισόδημα και τη ζωή της οικογένειάς μας.
Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης, της καθημερινής εξαντλητικής προσπάθειας για το μεροκάματο, μακριά από τους αγώνες γιατί “τίποτε δεν αλλάζει”, όχι μόνο δεν αποδείχθηκε αρκετός, αντίθετα άφησε τον κάθε έναν από εμάς ανυπεράσπιστο στη γενικευμένη και συντονισμένη επίθεση.
Οι λύσεις αυτές δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και χρεοκόπησαν.
Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμη της συλλογικής δράσης.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Πάρε μέρος στο Σωματείο σου. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια.
Οργάνωσε την αντίσταση, την αλληλεγγύη. Βάλε φραγμό στην υλοποίηση των κατασχέσεων.
Είναι δική σου υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα...
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.
  • Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κ.ο.κ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.τ.λ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.
  • Eιδικά για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες: Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για 1 χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες. Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα ΔΣ των επαγγελματικών-βιοτεχνικών-εμπορικών-αυτοκινητιστικών σωματείων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για να βάλουμε φρένο στον αφανισμό μας, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που έρχονται.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου για να βάλουμε φρένο στον αφανισμό μας, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που έρχονται».