Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΘΗΤΕΣ:Μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας (ΦΩΤΟ)

Μαζικά και μαχητικά ήταν τα μαθητικά συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας, για τα μεγάλα προβλήματα στην Παιδεία.
Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές της πόλης έδωσαν δυναμικό «παρών» στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες μαθητές από Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ από όλες τις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, σημείο συνάντησης για τη μαθητική πορεία. Συμμετείχαν μαζικά μαθητές από
την Πολίχνη, τη Σταυρούπολη, τον Άγιο Παύλο, τον Εύοσμο, τη Μενεμένη, το Ρετζίκι, τη Χαριλάου, την Καλαμαριά, το Κέντρο της πόλης μέχρι και τη Μηχανιώνα και άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία μαθητών από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της πόλης.
Πάνω από 40 σχολεία κινητοποιήθηκαν συνολικά στην πόλη. Οι μαθητές βροντοφώναξαν ότι θέλουν σχολείο που να μορφώνει όχι να εξοντώνει, ότι δεν «τσιμπάνε» στο κλίμα της δήθεν κανονικότητας που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στα σχολεία.
Στη συνέχεια, κινήθηκαν με πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του «νόμου Γαβρόγλου». Οι μαθητές μετά το τέλος της πορείας αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.