Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δήμος Έδεσσας-Βεγορίτιδας:Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» η έδρα που από τη λάθος ερμηνεία του νόμου δεν της δόθηκε

Σύμφωνα με την ορθή ερμηνεία του νόμου 3852 του 2010, άρθρο 33, ο συνδυασμός «Εν έργω» του Γιάννη Σόντρα χάνει μία έδρα, την οποία κερδίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Έτσι, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι παρόν και πάλι ο Μιχάλης Φουνταλής. Ήδη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
στην Έδεσσα Μ. Φουνταλής κατέθεσε την απόφαση και αναμένεται η ορκωμοσία.
Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη λάθος ερμηνεία του νόμου κατά τη δεύτερη φάση της πρώτης κατανομής, καθώς δεν διατέθηκαν σωστά τα υπόλοιπα των ψήφων στους συνδυασμούς, μετά και την οριστικοποίηση των εκλεγμένων Συμβούλων του νικητή των εκλογών.
Έτσι, για μία θητεία ακόμη η φωνή του κ. Φουνταλή θα ακούγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς ικανοποίηση όχι μόνο των δημοτών αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που άλλωστε δήλωσαν στην ΠΕΛΛΑNEWS και οι ίδιοι. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι σε κάποιο πρόσφατο Δ.Σ. Αντιδήμαρχος δήλωσε πως «τελικά φαίνεται πως ο μόνος που είχε δίκιο εδώ μέσα ήταν ο Φουνταλής!», κάτι που σημαίνει πως ο εν λόγω επικεφαλής σε όλα τα λεγόμενα του επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις και τη σημερινή κατάσταση.

edessanews