Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΠΕΛΛΑ-ΗΜΑΘΙΑ:Μαζί στον αγώνα αγρότες και εργάτες.Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη συγκέντρωση της Δευτέρας στη Νάουσα

Να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση που τους πνίγουν σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στην πολιτική που τους αφανίζει και τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, καλούν τους αγρότες η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων Ημαθίας και Πέλλας. Καθημερινά με εξορμήσεις και περιοδείες στις
πόλεις και τα χωριά, με συζητήσεις στα καφενεία, καλούν τους εργάτες, τους αγρότες και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας και να τη μετατρέψουν σε βήμα κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα τους για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ.
Να απορρίψουν τα μέτρα - κοροϊδία που ανακοίνωσαν κυβέρνηση και ΕΕ και να διεκδικήσουν μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και για τη στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα.
Οι αγρότες, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απογοητευμένοι από τις αποζημιώσεις - ψίχουλα που ανακοινώθηκαν και τους σχεδιασμούς να οδηγηθεί η ροδακινοπαραγωγή στην απόσυρση, δηλαδή να πεταχθεί ο μόχθος τους στις χωματερές, καταγγέλλουν για άλλη μια φορά ότι οι μόνοι ωφελημένοι τελικά θα είναι οι εξαγωγείς, οι έμποροι και όσοι θα διαχειριστούν τη διαδικασία της απόσυρσης.
Αναγνωρίζουν ότι μόνο αν μπουν αποφασιστικά στον αγώνα μπορούν να ελπίζουν σε ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους και ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να δυναμώσουν την πάλη.
Εργατιά - αγροτιά μια γροθιά
Τη θέση τους στο πλευρό των αγροτών παίρνουν και οι εποχικά εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις διαλογής - ψύξης και στα κιβωτοποιεία της Νάουσας, οι οποίοι, εξαιτίας της ταύτισης της κυβέρνησης με τις κυρώσεις που επέβαλαν ΕΕ - ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας και το εμπάργκο που επέβαλε ως αντίμετρο η Ρωσία, χάνουν τη δουλειά τους, δε θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας, δε θα έχουν προϋποθέσεις να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα από το ταμείο ανεργίας.
Με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Εργαζομένων Διαλογής - Ψύξης και Κιβωτοποιών σημειώνουν: «Θα είμαστε όλοι στο συλλαλητήριο με κύριο αίτημα την ουσιαστική προστασία των ανέργων και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις καταστροφές και το σταμάτημα των εξαγωγών.
Η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ.
Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ενότητά τους, σε σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες με βάση τα δικά τους συμφέροντα, να υπερασπίσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν».

Ριζοσπάστης Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014