Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη: Σε πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης, και ταυτόχρονα καταδικάζει την απόφαση του δημάρχου, Γ. Μπουτάρη, να προσκαλέσει εκπρόσωπο των ναζιστών στην άτυπη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου, που
πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, ενόψει της έναρξης της θητείας των νέων δημοτικών οργάνων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε αρχικά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δεν έλαβε τελικά μέρος σε αυτή, μετά από απαίτηση των υπολοίπων παρατάξεων. Στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση κυρίως για ζητήματα του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των οργάνων του, αφού οι όποιες τροποποιήσεις του νέου κανονισμού θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης της διαπαραταξιακής επιτροπής, πριν ο νέος κανονισμός λειτουργίας τεθεί προς ψήφιση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Δελής, καταδίκασε την ενέργεια του δημάρχου να καλέσει -επικαλούμενος τη νομιμότητα- στη σύσκεψη τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Ζήτησε οι όποιες αλλαγές του κανονισμού -ο οποίος είναι προϊόν έτσι κι αλλιώς του αντιδραστικού «Καλλικράτη»- να διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των δημοτικών συμβούλων και των λαϊκών φορέων της πόλης.

Επίσης πρότεινε, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος να κρατήσουν στάση πολιτικής απομόνωσης απέναντι στην εγκληματική - φασιστική οργάνωση, χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε διευκόλυνση στην παράταξη της Χρυσής Αυγής, που είναι υπόδικη για την εγκληματική της δράση.

Στην τελευταία αυτή πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και παρά τις αντιφασιστικές κορόνες των υπόλοιπων παρατάξεων, άλλοι, όπως ο δήμαρχος, εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη νομιμότητά της (!), άλλοι, όπως η ΝΔ, σιώπησαν, και άλλοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκαν μόνο στην αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στη διαδικασία της ορκωμοσίας, ζητώντας απλώς την ξεχωριστή ορκωμοσία των χρυσαυγιτών συμβούλων.

902.gr