Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Παιδικοί σταθμοί Δ.Θέρμης:Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους Παιδικών Σταθμών μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Θέρμης

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους απλήρωτους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ στο Δήμο Θέρμης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.
Το κείμενο έχει ως εξής:
«Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ στο Δήμο Θέρμης.
Για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σχολική χρονιά οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης παραμένουν απλήρωτοι, εξαιτίας της
μη καταβολής της προγραμματισμένης δόσης της χρηματοδότησης του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής".
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 72 εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και 24 εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ. Αρχικά οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2014, καθώς η πρώτη δόση καταβλήθηκε τέλος Δεκεμβρίου. Ενώ με χρήματα από την επιχορήγηση του δήμου, που όμως εξαντλήθηκε, πληρώθηκαν τους πρώτους μήνες του 2015, καθώς η ΕΕΤΑΑ δεν κατέβαλε τη 2η δόση. Σήμερα παραμένουν απλήρωτοι για τους υπόλοιπους μήνες.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θέρμης, με την ΕΕΤΑΑ, η δεύτερη δόση της χρηματοδότησης έπρεπε να έχει καταβληθεί το Μάρτιο του 2015, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Το αποτέλεσμα είναι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου να βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, καθώς τα χρήματα αυτά που αφορούν τόσο σε κάλυψη λειτουργικών αναγκών όσο και στη μισθοδοσία του προσωπικού που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, έτσι κι αλλιώς δεν αρκούν για την κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Την άμεση καταβολή της δεύτερης δόσης χρηματοδότησης του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής", ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.
Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης της ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων και ειδικοτήτων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ/ΜΕΑ».