Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ντεκόρ...

Από την απόφαση για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τα εξοπλιστικά, μέχρι τις καταθέσεις για τη «Siemens», και από τις Εξεταστικές για την Υγεία και το «Ερρίκος Ντυνάν» έως τα δημοσιεύματα για τον γραμματέα της ΝΔ, τις δολοφονίες δικηγόρων και τις συλλήψεις βομβιστών, το... αστυνομικοπολιτικό δελτίο «ξεχείλισε» τις τελευταίες μέρες από παλιές και νέες υποθέσεις. 
Πέρα από τη μπόχα του σάπιου συστήματος, που ζέχνει από παντού,
καθώς στον πυρήνα του έχει τον ανταγωνισμό με κάθε μέσο και τη διαπλοκή των επιχειρήσεων με το κράτος και το αστικό πολιτικό σύστημα, η σκανδαλολογία, η διαφθορά και η εγκληματικότητα γίνονται με μεγάλη ευκολία «ντεκόρ» στις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. 
Οπως για παράδειγμα αυτή που ετοιμάζουν αύριο Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή, την ώρα που συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η αντιλαϊκή τρίτη «αξιολόγηση», για να μην χαθεί το timing της καπιταλιστικής ανάκαμψης. 
Εκτός όμως απ' αυτό, υπαρκτές υποθέσεις και σκάνδαλα αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να στηρίξει το αφήγημα ότι τάχα οικοδομεί ένα «νέο μοντέλο ανάπτυξης», απαλλαγμένο από «παθογένειες» και «κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες». 
Αντίστοιχα, η ΝΔ αναδεικνύει «αντιπολιτευτικά» τα ζητήματα της ασφάλειας από τη σκοπιά της «σταθερότητας», που είναι προϋπόθεση για επενδύσεις. 
Ετσι, ακόμα κι εκεί που φαίνεται πως διαφωνούν, στην πραγματικότητα ο ένας νίβει το χέρι του άλλου και οι δυο το βάρβαρο πρόσωπο του συστήματος που υπηρετούν.


Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ