Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αγωνιστική απάντηση στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη ξεδιπλώνεται, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση κατά παραγγελία του κεφαλαίου, έστειλε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
«Να μη μείνει χώρος δουλειάς και κλάδος που να μην οργανωθεί ο αγώνας και η πάλη των εργαζομένων» είπε από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Άγαλμα Βενιζέλου,
ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας. Και πρόσθεσε πως «με τη σημερινή κινητοποίηση καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, συνολικότερα το λαό, να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή, με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων. Να προετοιμάσουμε δυνάμεις για σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική. Να καταργηθούν τα μέτρα, παλιά και νέα».
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και μια σειρά χώρους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα από τα πανό και τα συνθήματά τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, σε κυβέρνηση και εργοδοσία. 
Διαδήλωσαν «Στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών», «Μέτρα και μνημόνια τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».