Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ:Νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα και μαζική συμμετοχή αύριο στις 10 το πρωί στις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, εργατικά σωματεία και συνδικάτα  περιφρουρώντας το χώρο του Συνεδρίου και αποτρέποντας το όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης που επιχειρεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπείται από την «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΣΚΕ και οι «δικοί» τους στη ΓΣΕΕ. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκέμβρη με νέα συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί στο
«Συνέδριο της Εργατιάς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Με το σύνθημα, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» να κυριαρχεί εργαζόμενοι, άνεργοι και μαζί τους η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό, κατέκλυσαν από τον πρωί μέσα και έξω το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, κάνοντας δική τους υπόθεση την πρωτοβουλία των υπαρκτών συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και των εκλογών, από εκπροσώπους που να είναι εκλεγμένοι από εργαζόμενους και όχι εγκάθετους των μηχανισμών της εργοδοσίας. 
Ταυτόχρονα σε όλη την πόλη της Πάτρας, ντουντούκες, ανακοινώσεις, τρικάκια, ενημέρωναν για την πρωτοβουλία των σωματείων και καλούσαν σε μαζική στήριξη, στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και μαζική συμμετοχή την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί στο «Συνέδριο της Εργατιάς». 
«Η ενέργεια που σήμερα εξελίσσεται», για να «αφαιρέσουμε την γάγγραινα από το κορμί της εργατικής τάξης, τη σαπίλα της ηγετικής ομάδας του ΕΚΠ που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων», «είναι υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης» και «πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ», «να φτάσει το μήνυμα», «το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά», επισήμανε από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας Δημήτρης Αγγελόπουλος και πρόσθεσε:
«Η αλληλεγγύη που εκφράζεται από σωματεία από όλη την Ελλάδα και Ομοσπονδίες αποδεικνύει ότι η ενέργειά μας αυτή ήταν σωστή». «Αυτή η πρωτοβουλία των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων για να σπάσουν το απόστημα των νόθων, των μη εκλεγμένων από συλλογικές εργατικές διαδικασίες, έγινε από χτες και αγκάθι στα μάτια της εργοδοσίας της περιοχής και των ανθρώπων τους στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας», σημείωσε αναφέροντας και σχετικά δημοσιεύματα του αστικού Τύπου που το επιβεβαιώνουν. Εξάλλου όπως σημείωσε και οι ιδιοκτήτες των αστικών φυλλάδων «θέλουν ένα Εργατικό Κέντρο στα χέρια των δικών τους ανθρώπων γιατί και οι ίδιοι καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε αρκετά μέσα ενημέρωσης».
Σημείωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι μακρύς ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, γι αυτό προετοιμάζουμε όλα τα σωματεία για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε από την Παρασκευή το βράδυ».
Υπογράμμισε ότι η μάχη που δίνεται στο Εργατικό Κέντρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μάχη για την προετοιμασία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κεφάλαιο κυβέρνηση και ΕΕ που φτάνει μέχρι και στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, και διεκδικώντας το δίκιο τους, υπόθεση που όπως τόνισε «απαιτεί ισχυρά συνδικάτα, μαζικά με δεσμούς αγώνα στους χώρους δουλειάς». «Κάτω από το πρίσμα η απαλλαγή της εργατικής τάξης από τους νόθους, είναι μονόδρομος σήμερα». «Κλιμακώνουμε αύριο με την πραγματοποίηση του συνεδρίου εδώ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής και το πώς από καλύτερες θέσεις θα παλέψουμε το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Δ. Αγγελόπουλος.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Βασίλης Παπασημακόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» Πάτρας επισημαίνοντας ότι «είπαμε δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θέλουμε εργατικό κέντρο αποκούμπι των εργαζομένων, θέλουμε εργατικό κέντρο που να ανήκει στους εργάτες» και όχι «ανώνυμη εταιρία των μηχανισμών της εργοδοσίας», «δεν θα επιτρέψουμε να καθίσουν αυτοί άλλο στο σβέρκο μας».
Υπενθυμίζεται πως μετά από σύσκεψη που έγινε χθες, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της σημερινής συγκέντρωσης στο χώρο του Συνεδρίου με το σύνθημα: «Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών. Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσει». Αυτό το σύνθημα αναγράφεται και στο πανό που ανήρτησαν από χθες στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου δίνοντας το στίγμα.
Την αλληλεγγύη τους στα σωματεία της Πάτρας εκφράζουν τα Εργατικά Κέντρα ΑγρινίουΛαυρίου, Ιωαννίνων. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία της Πάτρας μετά τη χθεσινή σύσκεψη, μεταξύ άλλων επισημαίνουν «Σήμερα συντελέστηκε ένα δικαστικό πραξικόπημα, το δικαστήριο αποφάσισε να συμμετέχουν στις εκλογές σωματεία που δεν έκαναν καν αρχαιρεσίες, που παρουσίασαν ψεύτικα και πλαστά χαρτιά, που μάζεψαν ψήφους από όλη την Ελλάδα, που δεν έκαναν ποτέ συνεδρίαση, εναντιώθηκαν σε κάθε πρωτοβουλία οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και των ανέργων. Αυτή είναι η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη που νομιμοποιεί τη νοθεία και την απάτη.
(...) Η αντιπαράθεση και η κόντρα που έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες με αφορμή τις εκλογές του ΕΚ είναι δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της πόλης μας. Δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά, είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ. Είναι μια μάχη για να σταματήσει το ΕΚ να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να υποτάξει τους εργάτες στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της περιοχής μας.
Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Εχουμε καθήκον λοιπόν, απέναντι στους εργάτες να πάρουμε μέτρα! Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Θα δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.
Τα υπαρκτά σωματεία που έκαναν αρχαιρεσίες, που έχουν οντότητα και βρίσκονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, που παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αναλαμβάνουν σήμερα πρωτοβουλία.
Από αυτή τη στιγμή το ΕΚΠ τελεί υπό την ευθύνη αυτών ακριβώς των σωματείων που συμφωνούμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Διεξάγουμε κανονικά Συνέδριο και εκλογές την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 10:00 πμ. στο ΕΚΠ. Το Συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη της πόλης μας στους χιλιάδες ανέργους, στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα για μαζική συμμετοχή στο Συνέδριο της Κυριακής. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο στο Συνέδριο που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, να τους καταδικάσει και να πάρει μαζικά μέρος στο Συνέδριο». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).