Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ:Με την απεργία απαντάμε σε «ευγενείς» και «δημοκρατικούς» εργοδότες του ΣΕΒ, κυβέρνηση και κόμματά τους

«Θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στους "ευγενείς" και "δημοκρατικούς" εργοδότες του ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και τα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη», τονίζει το ΠΑΜΕ, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βιομήχανοι και μιλούν για «βανδαλισμούς», μετά την αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία του συνδέσμου τους.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά την αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του συνδέσμου τους, οι βιομήχανοι εξέδωσαν ανακοίνωση και μιλούν για "βανδαλισμούς". Είναι θρασείς και ξεδιάντροποι. Οι εργαζόμενοι και το ταξικό τους μέτωπο, το ΠΑΜΕ, τους απαντάμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά:
Βανδαλισμός είναι η απληρωσιά μηνών που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα σε επιχειρήσεις-κάτεργα του ΣΕΒ.
Βανδαλισμός είναι τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα μέσα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εργαζόμενους σακατεμένους ή ακόμα και νεκρούς.
Βανδαλισμός είναι το ξήλωμα των δικαιωμάτων που επιδιώκει ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ. Όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων. Να δουλεύουμε μέρα - νύχτα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας.
Αυτός είναι ο πραγματικός βανδαλισμός που ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό του προσωπικό θέλουν να συνεχίσουν και να οξύνουν. Σχεδιάζουν και νομοθετούν το τσάκισμα των εργαζομένων για να θεμελιώσουν την ανάπτυξή τους. Αυτό είναι το βάρβαρο μέλλον της "δίκαιης" ανάπτυξής τους που προβάλλουν και μέσα από τα "αναπτυξιακά συνέδριά" τους ανά την Ελλάδα.
Τους το επιστρέφουμε μαζί με τη "δημοκρατία" που επικαλούνται. Η δημοκρατία τους σταματάει στις πύλες των εργοστασίων τους, στις ενώσεις προσώπων και τους υπόλοιπους μηχανισμούς που "δημοκρατικά" στήνουν για να ελέγχουν τους εργαζόμενους. Μιλούν για δημοκρατία και στήνουν τις ενώσεις προσώπων με το 15-20% των εργαζομένων. Όταν όμως οι εργαζόμενοι θέλουν να αντισταθούν, να διεκδικήσουν τη ζωή, τα δικαιώματά τους τότε βάζουν τεράστια εμπόδια. Η δημοκρατία τους σταματάει στην καταστολή που περιμένει τους εργαζόμενους, όταν διεκδικούν.
Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες!
Και θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στους "ευγενείς" και "δημοκρατικούς" εργοδότες του ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και τα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Όλες και όλοι στην απεργία! Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα!