Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ:Κοροϊδία και όχι δώρο τα εφάπαξ ποσά που δίνει η κυβέρνηση

Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει την αντιλαϊκή της πολιτική, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, σε νέους ως 24 ετών.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Παραμονή ψήφισης του προϋπολογισμού στον ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εργασίας ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, σε νέους ως 24 ετών.
Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει καταργήσει ήδη 4 επιδόματα από το καλοκαίρι
με το ένα από αυτά να είναι το επίδομα που αφορούσε νέους από 20 ως 29 ετών. Τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν συνεχώς για κάθε κοινωνική παροχή, αποκλείει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους από επιδόματα που ως σήμερα δικαίως λάμβαναν. Τα εφάπαξ ποσά που δίνονται δεν αποτελούν δώρο, αλλά κοροϊδία καθώς δεν ριζώνουν ως δικαίωμα αλλά χρησιμοποιούνται ως προπαγανδιστικά κόλπα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν μυθεύματα, αλλά πραγματικότητα. Το σχέδιο προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ για το επόμενο έτος προβλέπει "πλεόνασμα", όταν την ίδια στιγμή οι επιδοτούμενοι άνεργοι που καλύπτονται από τον Οργανισμό, είναι μόλις το 1/12 των ανέργων της χώρας.
Η αντιπολίτευση βέβαια δε μπορεί να πετάει κορόνες. Είναι η ίδια που τσάκισε τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, διαλύοντας μια σειρά κοινωνικές παροχές που προέρχονταν από το μόχθο και τις κρατήσεις των εργαζομένων, μείωσε το επίδομα ανεργίας και μια σειρά άλλα επιδόματα.
Τα "πλεονάσματα" του ΟΑΕΔ είναι ο κόπος και ο ιδρώτας χιλιάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των ανέργων, την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών τους».