Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Γιαννιτσά: Αντεργατικές μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου

Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφούσας παράταξης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καταγγέλλει η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα, με αφορμή την επιδίωξή τους να προχωρήσουν εσπευσμένα σε έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέας διοίκησης στις 14-15 Ιούνη, ενώ απομένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι να εξαντληθεί η θητεία της.
Σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν:
«Επικαλούνται την "εύρυθμη" λειτουργία της Διοίκησης! Γι' αυτούς εύρυθμη λειτουργία είναι να πετάξουν εντελώς έξω από τη Διοίκηση τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για να μην αποκαλύπτουν τις βρωμοδουλειές τους, τις συνδιαλλαγές τους με τους εργοδότες (Ακκάς - Ελληνική Υφαντουργία, Carrefour κ.ά.), να συνεχίσουν να μην οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Είναι συνέχεια των μαγειρεμάτων που έκαναν στις αρχαιρεσίες των σωματείων, πετώντας έξω εκατοντάδες εργαζόμενους, διαγράφοντάς τους από τα μητρώα. Αποκλείοντας συνδυασμούς που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, διαλύοντας σωματεία. Κατά τ' άλλα, είναι αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και για την ενότητά της.

Είναι οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που απέμειναν, του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που συνασπίζονται και αντιπαλεύουν από κοινού τη δράση και την παρέμβαση του ανυπότακτου αγώνα του ΠΑΜΕ, που δε διαχωρίζει τους εργαζόμενους με κριτήριο το τι ψηφίζουν, αλλά το κοινό τους συμφέρον για δουλειά, μεροκάματο, προστασία των ανέργων, των συντάξεων, του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας. (...)

Αποδεικνύεται στην πράξη ποιος είναι με το κεφάλαιο και ποιος με τους εργάτες.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ.

Σε καλούμε να ισχυροποιήσεις τα σωματεία, να συμβάλεις στη μαζικοποίησή τους και την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Να μη νομιμοποιήσεις τις μεθοδεύσεις τους, να τους απομονώσεις, να συμπορευτείς με το ΠΑΜΕ, για να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες της τάξης μας».

www.902.gr