Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοι σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους,στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., θα γίνει σήμερα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Στο συλλαλητήριο, επίσης, καλούν με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ. Θα συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νεολαίοι από πόλεις της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Για τη μετακίνηση των διαδηλωτών προγραμματίζεται

σήμερα να αναχωρήσουν πούλμαν από τις εξής πόλεις: Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., Μακεδονίας 2 και Δημοκρίτου, Ξάνθη, 2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Καβάλα, 2.30 μ.μ., Δημοτικός Κήπος, Δράμα, 2.30 μ.μ., κεντρική πλατεία, Κοζάνη, 3 μ.μ., Δημαρχείο, Λάρισα, 3 μ.μ., τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο), Νάουσα, 4 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.
Ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμμετέχει με τετράωρη στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., με αιτήματα: Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Η προσυγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων έχει οριστεί για τις 5.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.45 μ.μ., στο Ηλέκτρα Παλλάς.
Χτες, συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου. Στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ βρέθηκαν το πρωί στην Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε η ολομέτωπη επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, το δικαίωμα στην απεργία, την Υγεία και την Παιδεία αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημείωσε μιλώντας στους εργαζόμενους ότι η προσωρινή αναβολή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ δε σημαίνει οριστικό τέλος της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού. Αντίθετα, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, συνεχίζει να αναζητά άλλους τρόπους για να προχωρήσει η παράδοση και ο έλεγχος του νερού στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Τους κάλεσε να φυλάγονται από όσους (δημάρχους, συνδικαλιστικές παρατάξεις, εκπροσώπους κομμάτων) μιλούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αλλά, ταυτόχρονα, δηλώνουν πρόθυμοι να πρωτοστατήσουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού με άλλη μορφή και προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους.
Προειδοποίησε πως τόσο η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών», είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων. «Ζητούν την λαϊκή συναίνεση με ψευτοϋποσχέσεις και δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο για νέα προνόμια», είπε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, να μπουν μπροστά στον αγώνα, να παλέψουν για τα άμεσα πιεστικά προβλήματα, για παρεμπόδιση των χειρότερων μέτρων που έρχονται. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι για να είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι αγώνες θα πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί τη αιτία του κακού στη ρίζα του.