Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα για εντολή άμεσης πληρωμής των συμβασιούχων (VIDEO)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει λύση στο πρόβλημα πληρωμής των 730 συμβασιούχων του δήμου, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.
Οι συμβασιούχοι του δήμου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να αποφασίσει ότι ο δήμαρχος θα δώσει εντολή
στην οικονομική υπηρεσία να πληρωθούν άμεσα, καθ' υπέρβαση των επιτρόπων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το αίτημα του Συλλόγου για άμεση πληρωμή με «εντέλλεσθε» από τον δήμαρχο στήριξε μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τοποθέτηση του Γ. Δελή 

Να πληρωθούν άμεσα οι 750 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, που παραμένουν απλήρωτοι, απαίτησε ο Γιάννης Δελής δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει τροπολογία για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση.  (Δείτε εδώ βίντεο). 
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνώρισε στα λόγια το δικαίωμα των εργαζομένων να πληρώνονται για τη δουλειά τους, αλλά τελικά απέρριψε το αίτημά τους και αποφάσισε να προβεί ο δήμαρχος στις προβλεπόμενες ενέργειες για την πληρωμή τους και να θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό.
Νωρίτερα, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Σοφία Εξαδακτύλου, συμβασιούχος εργαζόμενη στο δήμο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι στις πλάτες των συμβασιούχων παίζεται ένα χοντρό πολιτικό παιχνίδι. «Η ΝΔ μάς αποκαλεί λίπος και στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει πολιτική λύση και η ΚΕΔΕ παίζοντας το παιχνίδι της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει την αθώα περιστερά», τόνισε. Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς επίσης και απόφαση ότι καλύπτουν πάγιες θέσεις και ανάγκες. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.