Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Ημέρα Δράσης για τη σίτιση, μεταφορά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών η 30ή Γενάρη

Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με αυτά τα αιτήματα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές στις 30 Γενάρη.
Στην Αθήνα, προγραμματίζεται στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών
 (Σταδίου 27) και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17). «Απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας. Να μη μείνει κανένας μόνος του. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν να πάρει σάρκα και οστά», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλώντας Συλλόγους και ΕΛΜΕ σε δράση για τις ανάγκες των μαθητών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», καλεί δάσκαλους, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, στις 30 Γενάρη οι καθηγητές προχωρούν στη 1 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας με φορείς, σωματεία, συλλόγους και Ενώσεις γονέων στην έδρα της Αντιπεριφέρειας (παλιά Νομαρχία).
Αντίστοιχα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης απευθύνει πλατιά πρόσκληση σε σύσκεψη την Τρίτη 28 Γενάρη για να προετοιμαστεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τηνΠέμπτη 30 Γενάρη στους αρμόδιους φορείς (Δήμος - Περιφέρεια - ΔΕΗ - Νοσοκομείο), διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών και των οικογενειών τους και προβάλλοντας και ένα διεκδικητικό πλαίσιο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για δημιουργία ενός δημόσιου και ενιαίου φορέα με χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.