Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κ. Χατζηδάκης: Πανηγυρίζει για τα κοινοτικά κονδύλια που πήραν οι μονοπωλιακοί όμιλοι

Κατά 118% καλύφθηκε ο στόχος της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων το 2013, σε σχέση με όσα προέβλεπε το μνημόνιο, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που πανηγυρίζει για το ζεστό χρήμα που κατέληξε στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Κάνοντας τον απολογισμό του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρονιά που πέρασε,

παρουσίασε ως δήθεν κοινό στόχο για όλους τους Έλληνες την απορρόφηση των σχετικών προγραμμάτων.

«Τα αποτελέσματα στις απορροφήσεις κονδυλίων είναι μια απόδειξη πως όταν γίνεται συστηματική δουλειά, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και να διαψεύσουμε μύθους που κυκλοφορούν για τη χώρα μας στο εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, για τις λαϊκές ανάγκες δεν δίνεται ούτε ευρώ, ενώ όλα τα χρήματα εξυπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, είτε μέσω των πολύμορφων επιδοτήσεων, είτε μέσω μιας σειράς μεγάλων έργων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, το 2013 οι απορροφήσεις από τα κοινοτικά ταμεία ανήλθαν σε 4,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,89 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος του μνημονίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2014 και το 2015 απομένουν προς απορρόφηση ακόμη 5,8 δισ. ευρώ.