Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και η ΕΔΥΕΘ σας προσκαλούν Σάββατο 18 Γενάρη 2014 και ώρα 6 μμ στα πολιτιστικά απογεύματα,στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (trailer)






















ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΜΠΑΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ "ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟ ΣΚΑΣΑΝ"  ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
--ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ--

Δύο λόγια για την ταινία
Η "Μεγάλη Απόδραση" με... φτερά και πούπουλα και ένα από τα πιο πνευματώδη κινούμενα σχέδια του τέλους της δεκαετίας του ΄90. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ δημιουργοί των μικρού μήκους φιλμ με ήρωες τους Γουάλας και Γκρόμιτ φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την παλιά τεχνική της πλαστελίνης και του στοπ καρέ, δημιουργώντας την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους. Το έργο διαδραματίζεται σε βρετανικό ορνιθοτροφείο και έχει θέμα τις προσπάθειες των έγκλειστων πουλερικών να αποδράσουν και να ζήσουν μια ελεύθερη ζωή χωρίς την απειλή του μπαλτά και της μηχανής που φτιάχνει... κοτόπιτες. Σε επίπεδο περιεχομένου έχουμε ένα έξυπνο εύρημα: οι κότες, που θεωρούνται από τα πλέον κουτά ζώα, εκπονούν σχέδια απόδρασης, εκπαιδεύονται για πτήσεις και, επιπλέον, μιλούν με άψογη αγγλική προφορά. Σε επίπεδο εγχειρήματος, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι φωτισμοί προσδίδουν ατμόσφαιρα στα πλάνα, οι χαρακτήρες δεν μοιάζουν με τους συμβατικούς ήρωες του καρτούν, ενώ μετά τη φωτογράφηση καθένα από τα 110.000 καρέ που απαρτίζουν το σύνολο έτυχε ειδικής επεξεργασίας σε υπολογιστή, προκειμένου οι κινήσεις να αποκτήσουν ρεαλισμό και πλαστικότητα και οι ήρωες να γίνουν ακόμα πιο εκφραστικοί. Σε αυτά τα στοιχεία προσθέστε τους σπαρταριστούς διαλόγους και τις ευρηματικές καταστάσεις και θα έχετε ένα φιλμ στο προσωπικό ύφος των δημιουργών του, που θα αρέσει εξίσου σε παιδιά και σε ενήλικους.