Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Καταγγέλει το ρόλο του Δημάρχου στην προώθηση του προγράμματος «Teachers for Europe»

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στην υλοποίηση του προπαγανδιστικού προγράμματος «Teachers for Europe» (Δάσκαλοι για την Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ένα από τα σεμινάρια του προγράμματος, ανέλαβε να πραγματοποιήσει με εισήγηση - παρουσίαση το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση
του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρει: «Ένα κατάπτυστο πρόγραμμα, από τα τόσα που αναπτύσσονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων (κατά τ’ άλλα "έξω η πολιτική από τα σχολεία"), για να εξωραϊστεί το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνειδήσεις των μικρών παιδιών (Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ τάξης) με εργαλείο τους δασκάλους.
Το σχετικό πρόγραμμα που έχει τη μορφή "επιμορφωτικών" σεμιναρίων αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας. Να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και εμπειρίες των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού σχετικά με το νέο περιβάλλον……. Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους……”.
Αλήθεια, για ποιαν ευρωπαϊκή ιδέα μιλάνε; Θα πούνε στα παιδιά για την "ευρωπαϊκή ιδέα" που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων και άνεργων γονιών τους στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ; Θα τους πούνε για το ματοκύλισμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας στο οποίο πρωτοστάτησε η ΕΕ; Θα τους πούνε για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων που ρίχνονται βορά στις ανάγκες κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων; Τι έχει να πει άραγε η "ευρωπαϊκή ιδέα" τους για τα χιλιάδες πεινασμένα παιδιά των ελληνικών σχολείων;
Να εναντιωθούν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοια προγράμματα και ν’ αρνηθούν τη συμμετοχή τους.
ΝΑ μη δεχτούν οι δάσκαλοι να γίνουν προπαγανδιστές των βάρβαρων καπιταλιστικών αξιών και ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μαθητές τους.
Να μη γίνουν Teachers for Europe. Να σταθούν Δάσκαλοι για το Λαό!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν μαζί, μνημονιακοί (Ν.Δ.), αντι-μνημονιακοί (ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά «ανεξάρτητοι» (Μπουτάρης). Την Ευρωπαϊκή Ένωση προσκυνάνε, αυτή τους ενώνει!
Να ένα πραγματικό και χρήσιμο κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές για τις λαϊκές οικογένειες!».