Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή η αθλιότητα προσβάλλει, άραγε, ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών, που τότε καταγγέλλαμε με οργή. Η υπουργοποίηση (...) θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και
προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς», αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ωστόσο επιλεκτική μνήμη. 
Ο Μ. Μπόλαρης, όμως, εκτός από τη διαπόμπευση των οροθετικών έχει και άλλα στο βιογραφικό του. Ως υφυπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με ομολογούμενο στόχο «τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης», υπέγραψε ρύθμιση (14/3/2012) σύμφωνα με την οποία οι φιλοξενούμενοι σε δημόσιες μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και σε ιδρύματα χρόνιων πασχόντων «να συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψης με παρακράτηση ποσού από τη σύνταξη που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό φορέα και απόδοση αυτού στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που τους φιλοξενεί». 
Πρόκειται για πενιχρές συντάξεις, επιδοματικού χαρακτήρα, που λαμβάνουν χρονίως πάσχοντες, με βαριές νοητικές και κινητικές αναπηρίες. Οσοι παίρνουν σύνταξη 500 ευρώ καταβάλλουν στο ίδρυμα το 50%, από 500 έως 700 ευρώ το 70% και από 700 ευρώ και πάνω το 80%! 
Αυτή η αθλιότητα προσβάλλει, άραγε, ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ; 
Το αντίθετο φαίνεται ότι συμβαίνει, καθώς αυτή του η ...προϋπηρεσία αποδείχτηκε το διαβατήριο για την υπουργοποίηση του Μπόλαρη στη νέα συγκυβέρνηση των αντιλαϊκών περικοπών και των μέτρων.