Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πιερ Μοσκοβισί:Να εφαρμοστούν ενεργητικές πολιτικές ένταξης οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως επένδυση

Ως «επένδυση» θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μπρίγκελ στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, είπε  ότι η προσφυγική κρίση ακόμα και αν θεωρηθεί απειλή, «δεν θα έπρεπε να σβήσει τα οικονομικά οφέλη που θα μπορούσε να προέλθουν από την αιφνίδια αύξηση του πληθυσμού».
Εξειδικεύοντας ακόμα περισσότερο, υποστήριξε ότι
θα πρέπει να εφαρμοστούν ενεργητικές πολιτικές ένταξης οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως επένδυση, δηλαδή ως πάμφθηνη εργατική δύναμη που θα επενδυθεί για ένα κομμάτι ψωμί στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
Είπε ακόμα ότι η κρίση των προσφύγων μπορεί να είναι καταλυτική στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση ενός Σύρου γιατρού ο οποίος δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του γιατί το πτυχίο του δεν αναγνωρίζεται στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να γίνει ούτε ταξιτζής επειδή το επάγγελμα είναι κλειστό.
902.gr