Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ικαρία είναι το… γαλατικό χωριό των εκλογών!

«Όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Όχι! Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη, συνεχίζουν να αντιστέκονται»… Κάπως έτσι ξεκινούν τα κόμικς του Αστερίξ, τα οποία στην εκλογική τους μεταφορά, θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με την περίπτωση της Ικαρίας.
Παρότι όλη η Ελλάδα, ακόμα και τα μικρότερα νησιά και χωριά επιλέγουν κάποιον ανάμεσα στους δύο
κυρίαρχους των εκλογών (σε αυτήν την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) η Ικαρία έχει διαφορετική άποψη.
Και μπορεί η Σάμος με την οποία συναποτελεί την εκλογική περιφέρεια, να διαθέτει περισσότερους ψηφοφόρους και να καθορίζει τελικώς τον νικητή της συγκεκριμένης μονοεδρικής, όμως η ίδια η Ικαρία, μετά από μια σύντομη παρένθεση, έγινε και πάλι… κόκκινη!
Το ΚΚΕ λοιπόν αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στην Ικαρία με ποσοστό 33,20%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,43% και η Νέα Δημοκρατία 12,32%.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το νησί, είναι παραδοσιακά… κόκκινο, ενώ παρένθεση αποτέλεσαν οι εκλογικές αναμετρήσεις του Ιούνη του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015, όταν και είχε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάιο του 2012, το ΚΚΕ είχε πάρει την μονοεδρική της Σάμου και Ικαρίας!
Αν συνυπολογίσει κανείς και το προσδόκιμο ζωής στην Ικαρία (είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα-το 5ο μεγαλύτερο στον κόσμο), θα πρέπει να ψάξει να βρει ποιος είναι ο… Πανοραμίξ και ποιο το μαγικό φίλτρο που τους δίνει τέτοιες… δυνάμεις.
 topontiki.gr