Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΣΓΜΕ: Το υπουργείο Παιδείας τιμωρεί τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία «τιμωρεί» τους μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ που δεν κατάφεραν να αποφοιτήσουν φέτος, αφού τους αναγκάζει ή να εγγραφούν στη Β΄ τάξη (!) για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν ή να παρατήσουν την προσπάθειά τους και να μην αποκτήσουν κανέναν τίτλο σπουδών.
Όπως σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, «η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι -αρκετές φορές εργαζόμενων μαθητών- έρχεται να επιβεβαιώσει
για ακόμη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πιο χυδαίο τρόπο.
Οι όποιες φτηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες στη φετινή Γ΄ τάξη, γι' αυτό και τους επαναφέρει στην Β΄ τάξη, δεν αγγίζουν ούτε αφορούν τους μαθητές και τους γονείς.
Το υπουργείο και η κυβέρνηση όφειλαν να γνωρίζουν πως με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ πριν από δύο χρόνια, θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα σε πολλούς μαθητές.
Έπρεπε να είχαν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να μην αναγκάζονται βίαια εκείνοι οι μαθητές που επιδιώκουν να αποκτήσουν απολυτήριο να επαναλάβουν δύο (2) χρονιές αντί για μία».
Η ΑΣΓΜΕ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση γι' αυτό το ζήτημα εδώ και τώρα προς όφελος των μαθητών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν στην ειδικότητα που είχαν επιλέξει, χωρίς προϋποθέσεις.