Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου:Πρωτοβουλίες και δράσεις της Λαϊκής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Μεταφέρθηκε εικόνα από την πλούσια συζήτηση από την 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, όπου  καταγράφηκαν τα θετικά βήματα που έγιναν, οι δυσκολίες, και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία τους, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα.
Πείρα μεταφέρθηκε και από το 12ο Συνέδριο
της ΟΓΕ, κάλεσμα για τις γυναίκες μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, να βγουν μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Συναγωνιστές από το χώρο της Υγείας  περιέγραψαν πόσο αυτή «νοσεί», με τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία σε εξοπλισμό, υλικά, προσωπικό, αλλά  και η εικόνα  στον τομέα της εκπαίδευσης δεν είναι διαφορετική.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής  όπως το Λαϊκό Φροντιστήριο αλλά και συνολικά το δίκτυο αλληλεγγύης  που χτίζει η επιτροπή με την Συλλογική Κουζίνα για άνεργους  και άλλες παρεμβάσεις για παράδειγμα οι επανασυνδέσεις ρεύματος .

Μπροστά στη νέα επέλαση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης και την προετοιμασία για την νέα πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου αποφάσισε:
·        Δευτέρα 28/11: 13.30 εξόρμηση στον ΟΤΕ στην Ερμού.
·        Τρίτη 29/11: 10.30 παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ’ Εφορία, για τους πλειστηριασμούς.
·        Τετάρτη 30/11: 11.00 ΕΥΑΘ διακανονισμοί- επανασυνδέσεις.
·        Πέμπτη 1/12: 10.30 εξόρμηση στις λαϊκές αγορές Άνω Πόλης.
·        Παρασκευή 2/12: 20.00 προβολή ταινίας στο Σωματείο Οικοδόμων, με θέμα την απεργία.
·        Σάββατο 3/12: 10.30 εξόρμηση στη λαϊκή αγορά Ξηροκρήνης. Ραντεβού στην πλατεία Γαλοπούλου.
·        Τρίτη 6/12: 11.00 ΟΑΣΘ – παρέμβαση για διαγραφή προστίμων.

·        Πέμπτη 8/12: 10.30 Πανελλαδική απεργία, άγαλμα Βενιζέλου.