Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

«MELLON»:Πρώτη δύναμη η «Αγωνιστική Συσπείρωση» στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου

Πρώτο και ενισχυμένο ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας «Mellon» (εισπρακτική εταιρεία), οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» έλαβε 149 ψήφους (από 119 που είχε πάρει το 2013)
και εξέλεξε πέντε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (από τέσσερις). Εξέλεξε επίσης δύο αντιπροσώπους στο ΕΚΑ (όσους είχε) και δύο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (από έναν).
Η παράταξη «Ενότητα - Προοπτική», όπως μετονομάστηκε το ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ως «Ενιαίο» στις προηγούμενες αρχαιρεσίες και στο οποίο συμμετέχουν και στελέχη της επιχείρησης, έλαβε 73 ψήφους (από 86 που είχε το 2013), εξέλεξε δύο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (από τρεις), έναν αντιπρόσωπο στο ΕΚΑ (από έναν) και κανέναν στην Ομοσπονδία (είχε έναν αντιπρόσωπο).
Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ξεκάθαρη απάντηση πρώτα απ' όλα στην εργοδοσία και στους εκπροσώπους της που μέχρι τελευταία στιγμή έκαναν τα πάντα προκειμένου να "πάρουν" το σωματείο από τους εργαζόμενους. Είναι απάντηση και σε όλους αυτούς που θυμήθηκαν τους εργαζόμενους και το σωματείο πριν μια βδομάδα και επιχείρησαν με ψέματα και συκοφαντίες εναντίον μας να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους. Δεν τα κατάφεραν! Οι εργαζόμενοι τους χάλασαν τα σχέδια! Απέδειξαν ότι δεν πέφτουν σε παγίδες όπως για παράδειγμα η αλλαγή του ονόματος του ψηφοδελτίου ή η απόσυρση των παλιών συνδικαλιστικών εκπροσώπων της εργοδοσίας». Απευθύνει, παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής στη δράση, στις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες, καθώς «το σωματείο δεν είναι τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το σωματείο είναι όλα τα μέλη του»